Oct
03

Stiti ce va face parul stralucitor si sanatos ? Un material bogat in agenti de hidratare prezent in fiecare fir de par , denumit complexul membranei celulare . Acesta este o parte importanta din structura firului de par care este mult mai complexa decat ar putea parea . Stratul exterior numit cuticula asigura protectia zonei interioare a fibrei capilare denumita cortex . Celulele cuticulei se suprapun  in straturi de opt pana la 10 celule asemeni tiglei unui acoperis. Cortexul constituie sectiunea principala a firului de par si determina grosimea, rezistenta si hidratarea acestuia cu substante benefice.

Cauze care duc la deteriorarea parului

Sub fiecare celula a cuticulei si la nivelul cortexului, se afla complexul membranei celulare, un material de legatura. Acesta contine lipide, cum ar fi ceramidele, precum si proteine, avand rol in “sudarea” tuturor celulelor firului de par. Astfel, parul rezista mai bine sub actiunea mecanica. La fiecare tratament chimic al parului, de exemplu vopsire sau decolorare, complexul membranei celulare este indepartat, iar proteinele sint deteriorate. Expunerea la soare, spalarea si pieptanarea pot de asemenea sa deterioreze parul, indepartind complexul  membranei celulare. In functie de continutul de apa al firului de par, concentratia in proteine a acestuia poate varia de la 65% la 90%, motiv pentru care este important sa ne protejam si sa ne ingrijim corect parul.

Cum sa avem un par sanatos .

Folosind regulat produsele pentru tratamentul parului acestea revigoreaza firul de par si il hranesc cu substante de care are nevoie pentru a fi mai stralucitor . O infuzie constanta de proteine in firul de par il intareste facandu-l mai rezistent la factorii nocivi din atmosfera . Aplicarea tratamentelor trebuie facuta dupa baie pe un fir curat fara a fi imbacsit de praf .

Iti recomandam cea mai profesionala gama de tratamente pentru par . Vezi Tratamente Par

Comments are closed.